PROGRAMI » VOĐENI TRENINZI

VOĐENI FITNESS TRENINZI Body Active

Fitness trening balansira pet elemenata dobrog zdravlja i obuhvata aerobne sposobnosti, trening snage, osnovne vežbe, obuku balansa, fleksibilnosti i istezanja.

Bilo da ste početnik koji preduzima prve korake u fitness-u ili fanatični vežbač u nadi za poboljšanjem rezultata, dobro koncipirani fitnes trening je od suštinskog značaja.

Kardio treninzi

Aerobne vežbe, takođe poznate kao kardio ili vežbe izdržljivosti, predstavljaju kamen temeljac većine programa fitness treninga. Aerobne vežbe omogućavaju da dišete brže i dublje, što povećava količinu kiseonika u krvi. To utiče i na efikasnost srca, pluća i krvnih sudova u transportu kiseonika u celom telu, pa je lakše obavljanje svih aktivnosti.

Vežbanje obuhvata bilo koju fizičku aktivnost koja koristi velike grupe mišića i povećava otkucaje srca, a u fitness klubu Body Active ćete imati mogućnosti da isprobate veliki broj modernih sprava koje mogu pružiti ukupan doživljaj fitness-a.

Za većinu zdravih odraslih osoba preporučuje se najmanje 150 minuta nedeljno umerenog vežbanja ili 75 minuta nedeljno snažne aerobne aktivnosti. Takođe možete napraviti kombinaciju umerene i snažne aktivnosti koristećui programe u fitness klubu Body Active.

Trening snage

Mišićna aktivnost je još jedan ključna komponenta programa fitness treninga. Trening snage najmanje dva puta nedeljno može pomoći da povećate jačinu kostiju i kondiciju mišića. To takođe pomaže da održite mišićnu masu tokom programa mršavljenja.

Istezanje

Mišići stomaka, donjeg dela leđa i karlice - poznati kao osnovni mišići - štite leđa i povezuju gornji i donji deo tela. Istezanje i vežbe za ove mišiće su ključni element dobro koncipiranog programa fitnes treninga.

Ove vežbe treninga mišiće u oblasti kičmu omogućavaju vam da efikasnije koristite svoje gornje i donje delove tela pri fizičkim aktivnostima ili obavljanju poslova. Za vežbe ojačavanja i poboljšanja kondicije osnovnih mišića najčešće se u okviru fitness treninga koriste sklekovi, zgibovi i trbušnjaci.